Coaching

Heb je dat ook wel eens, dat je voor de zoveelste keer ‘ja’ hebt gezegd terwijl je nu al niet weet hoe je alles afkrijgt? Of dat je telkens weer gedoe met collega’s hebt? Vaak ploeteren we er ons doorheen. Waarom eigenlijk? Coaching kan je helpen om door de bomen weer het bos te zien.

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

We beginnen met jouw vraag: waar loop je tegen aan, welk doel wil jij bereiken of wat wil je ontwikkelen? Dit bespreken we tijdens de intake. Hebben we een klik, dan gaan we aan de slag. De meeste mensen hebben na een aantal gesprekken voldoende handvatten en inzichten gekregen, en punt B (of C) bereikt.

Hoeveel tijd kost me dat?

Het intakegesprek duurt maximaal een uur. Op basis van het gesprek werken we een voorstel voor het traject uit. Dat kan er als volgt uit zien:

 • Uiteraard de coachingsgesprekken zelf. Over het algemeen duurt een coachingsgesprek anderhalf tot twee uur. Soms gaan we wandelen, of we komen bij je langs. Ook online is mogelijk – dan duurt het gesprek wat minder lang. Over het algemeen heb je aan een paar coachingsgesprekken genoeg. Jouw ontwikkelvraag is daarbij leidend.
 • Tussendoor heb je tijd nodig voor eventuele opdrachten, reflectie of vragenlijsten.
 • En soms starten we het traject met een individuele profielmeting. Dat kan bijvoorbeeld een Disc gedragsanalyse, een drijfveren analyse of een energie&stress-meting zijn.

Voor wie is coaching?

Coaching is een krachtig instrument voor je wanneer je…

 • een nieuwe stap in je ontwikkeling wilt zetten,
 • meer begrip en inzicht wilt krijgen welke alternatieve mogelijkheden je hebt in lastige situaties,
 • jezelf afvraagt wat je kunt, moet of wilt doen met de feedback van je leidinggevende,
 • naar jezelf wilt kijken, reflecteren op je eigen gedrag en dat van je collega’s,
 • inzicht wil krijgen in onbewuste overtuigingen en motivatie die maken dat je toch weer doet wat je niet van plan was…

Je ziet: wij maken geen onderscheid in functietype of niveau. Ook het aantal jaren werkervaring bepaalt niet of coaching wat voor je kan zijn. Of je al ruim 20 jaar werkt, of net komt kijken. Of je leidinggevende, professional of zelfstandige bent: allemaal lopen we wel eens tegen een hobbel op. Yep, ook wij. En iedereen kan wel eens een sparringspartner gebruiken. Je vraag kan anders zijn, en daarmee ook de inrichting van het traject.

Coaching is niet het instrument voor jou wanneer je…

 • liever alles op eigen kracht oplost,
 • het niet erg vindt dat je blijft steken en telkens weer tegen dezelfde hobbel aanloopt,
 • niet bereid bent om naar jezelf te kijken, of
 • wanneer je bepaalde specifieke vaardigheden wilt leren: dan heb je meer aan een training.

Of coaching voor jou geschikt is, en of wij een voldoende klik hebben, bepalen we samen in het intakegesprek.

Hoe formuleer ik een coachvraag?

Vergelijk een coachingstraject met een reis; hoe kom ik van A naar B? Je coachvraag helpt je om de bestemming, punt B te formuleren. Denk maar eens aan een recente situatie, een die je liever anders had gezien. Om maar een paar voorbeelden te noemen: het zweet breekt je uit wanneer je het woord moet nemen in de bestuursvergadering. Of je vindt het lastig om tegen de directeur in te gaan – ook al zie je meerdere risico’s in zijn projectaanpak. Check voor jezelf; wat gaat daarin al goed, en wat kan er beter? Wat wil je graag anders zien? Hoe ziet jouw ideale droomsituatie eruit?

Wat je hierbij kan helpen is om ook na te denken waarvan je last gaat krijgen als je niets doet – binnenkort of verder in de toekomst. En wat vinden je collega’s er eigenlijk van, of je leidinggevende? Of je klanten? 

In het intakegesprek bespreken we deze vragen – jij bepaalt waar je wilt uitkomen, wij ondersteunen je daarbij.

Hoe zit het met de kosten?

Op basis van jouw ontwikkelvraag ontvang je een voorstel voor jouw traject, bestaande uit verschillende onderdelen, zoals gesprekken, opdrachten en testen. De totale investering varieert dus per traject. Om je een indicatie te geven: ons coachingstarief is € 175 per uur, excl. BTW. Bij een gemiddelde van 5 gesprekken komt een traject op circa € 1.750 excl. BTW. Daarvoor heb je een traject op maat, passend bij jouw vraag en ontwikkeling. Na afloop heb je inzicht in je eigen overtuigingen en vaardigheden, en nieuwe tools voor effectief gedrag in je werksituatie.

Ja! Ik wil graag een kennismaking