Werken op afstand

Werken op afstand is nu de norm. Vanuit huis of (deels) op kantoor: je ziet dat je teamleden hun best doen om dit zo goed mogelijk in te vullen. En dat is niet altijd makkelijk. Iedereen is op zoek naar een ideale en gepaste manier van samenleven en samenwerken – en soms botst dat met elkaar.

Als leidinggevende heb je daarbij ook nog eens de verantwoordelijkheid om te zorgen dat je team samen blijft presteren. Veel leidinggevenden worstelen hiermee. Hoe zorg ik voor verbinding, inspiratie en houd ik de moed erin? Dat vraagt extra kracht, tijd en je weet op afstand vaak niet eens wat precies nodig is. 

Onze online workshop ‘Werken op afstand’ geeft je een innovatieve en ontspannen tool om samen met je team het werken op afstand in te richten. Na afloop heb je met je team heldere afspraken over de optimale situatie voor jullie vernieuwde manier van werken.

Hoe zit de workshop in elkaar?

Je volgt de workshop online, samen met je team in drie ronden. Elke ronde begint met een individuele opdracht, gevolgd door een teamronde.

 • Ik ga werken en neem mee..
  De eerste ronde gaat ieder aan de slag met gewoontes en afspraken.
 • Dit vind ik belangrijk
  In de tweede ronde maak je de koppeling met behoeften en (bedrijfs)waarden. 
 • Dit is hoe wij werken!
  In de laatste ronde geef je concreet invulling aan jullie vernieuwde manier van samenwerken en giet je oude en nieuwe afspraken samen in een nieuw jasje. 

Je bespreekt met elkaar welke veranderingen je doorvoert: welke afspraken willen jullie straks behouden, maken of vernieuwen?

De opdrachten en bijbehorende waarden-kaarten ontvang je als pdf per mail.

Dat gaat zeker veel tijd kosten?

Per ronde ben je ongeveer een uur kwijt: 20 minuten voor de individuele opdracht en een half uur voor elke teamronde. Het beste kun je de rondes over drie dagen verdelen, bijvoorbeeld elke week één ronde. Zo werk je ook aan de teamontwikkeling.

Voor wie is de workshop?

De workshop is voor alle teams die na maanden van thuiswerken, videobellen en vooral veel afstand houden hun samenwerking willen verbeteren. Afspraken over de communicatie die je wilt herijken, werkprocedures die je kunt aanscherpen, ‘do-not-disturb’-momenten om rustig geconcentreerd te werken: allerlei aspecten die door het werken op afstand een nieuw perspectief hebben gekregen komen aan bod.

Zeg, hoe zit het met de kosten?

We bieden verschillende opties aan:

 1. Het Doe het zelf-teampakket:
  Je ontvangt per mail een pdf met toelichting, opdrachten en waardekaarten. Eén van jullie begeleidt het proces.
  Investering: € 47,00 excl. BTW
 2. Het Business-Pakket:
  Binnen je organisatie moeten meerdere teams met elkaar de samenwerking bespreken. Elk team zorgt zelf voor een procesbegeleider. De procesbegeleiders krijgen een gezamenlijke introductie van Why2 ter voorbereiding.
  Investering: € 197 excl. BTW tot vijf teams.
 3. Het Service-pakket:
  Wil je je als leidinggevende volledig kunnen richten op het resultaat en zelf geen tijd steken in de begeleiding van de workshop? Kies dan voor voor onze procesbegeleiding met het Service-pakket.
  Investering: € 397 excl. BTW

Ja! Ik wil met mijn team de workshop doen

Hieronder zie je de verschillende mogelijkheden in een overzicht. Kom je er niet uit, of wil je even sparren? Dat kan natuurlijk ook. Stuur een mail.

Tip:

Je kunt de teamrondes offline doen – neem contact op voor de mogelijkheden.