Succesvol veranderen: een kwestie van leiderschap

Ontwikkelingen in de buitenwereld dwingen je om je organisatie te veranderen, op een nieuwe manier met je collega’s samen te werken en je werk anders in te richten. Al die veranderingen kosten tijd en brengen vaak gedoe met zich mee.

Dat is niet nodig. Met de leergang ‘Leider in veranderen’ train je de leiderschapskwaliteiten die je nodig hebt om je team vaardig door elke fase van veranderen te loodsen. Na afloop:

  • Kun je urgentie voor de verandering creëren,
  • Weet je hoe je mensen meeneemt in de verandering, 
  • Heb je inzicht hoe je stress vermindert – bij je team en jezelf,
  • Kun je coachen op het gewenste nieuwe gedrag,
  • Communiceer je op heldere wijze,
  • Durf je experimenten aan te gaan, 
  • En weet je de nieuwe situatie te bestendigen.  

Kortom: na afloop ben je een leider die zijn team en organisatie vaardig en succesvol door een verandering heen loodst.

Kan een verandering überhaupt soepel lopen? 

Bij elke verandering is er gedoe. Want bij elke verandering moeten mensen ‘afscheid’ nemen van iets ouds en vertrouwds. Dat is nooit makkelijk. 

In de leergang leer je hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op het gedoe. Je krijgt inzicht hoe je mensen kunt motiveren, hoe je omgaat met emoties van anderen en hoe je effectief je eigen emoties effectief kunt inzetten, zodat je mensen meeneemt, spanning vermindert, tijd bespaart en de gewenste resultaten bereikt. Je hebt zelf het stuur in handen, dat maakt al dat veranderen soepel verloopt.

Hoe ziet de leergang eruit?

De leergang bestaat uit drie blokken van ieder twee dagdelen; ieder blok focust op een fase van verandering. Je krijgt de laatste wetenschappelijke inzichten over effectief leiderschap en verandermanagement. Tijdens ieder blok is er ruimte om je eigen individuele casus in te brengen. Zo kun je aan de slag met relevante en actuele vragen waar je tegenaan loopt en kun je hetgeen je leert direct toepassen in de praktijk.

Voor wie is deze leergang? 

Je kunt meedoen aan een leergang met open inschrijving, of je volgt de leergang met leidinggevenden uit je eigen organisatie. In een groep zitten maximaal acht deelnemers. In een veilige omgeving gaan jullie gezamenlijk aan de slag met vragen uit je eigen context. Je leert van elkaar, je verhoogt het lerend vermogen van de organisatie en houdt elkaar scherp buiten de leerdagen om. 

Over kosten gesproken: wat kost deze leergang? 

Ieder blok kost € 825 per deelnemer, excl. BTW. Per blok leer je om één specifieke fase van verandering te begeleiden. Volg je alle drie de blokken? Dan krijg je alle tools en handvatten om de verandering vaardig en succesvol te begeleiden. 

Crisiskorting
We zien dat veel organisaties juist nu moeten en willen veranderen. We weten ook dat budgetten als gevolg van de crisis beperkt zijn. Daarom verlagen we de korting van deze leergang tijdelijk en betaal € 1.975 excl. BTW per deelnemer. 

Wil je meer weten of je aanmelden?

Vul het formulier hieronder in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op. Of bel ons, op 06-22575096 (Yolanda) of 06-22530523 (Yrma) voor een telefonische kennismaking en het bespreken van je vragen. Natuurlijk zit je dan nog nergens aan vast.

Veel gestelde vragen

‘Moet ik dit met mijn managementteam doen, of kunnen het ook leidinggevenden van verschillende afdelingen zijn?
Beiden zijn mogelijk. Onze ervaring is dat het een voordeel is wanneer meerdere afdelingen dezelfde achtergrondkennis hebben en ‘taal’ spreken. Zo spreidt de kennis en de nieuwe werkwijze makkelijker, dan wanneer je het binnen een team houdt. Ook helpt het om begrip te krijgen voor elkaars situatie.  

‘Op welke termijn kan de leergang plaatsvinden?’
Over het algemeen kunnen we snel schakelen en kan het binnen een maand. 

‘Wat als ik niet tevreden ben achteraf?’
Dat proberen we natuurlijk te voorkomen, door het intakegesprek en indien nodig bijsturing tijdens het programma. Mocht je achteraf toch ontevreden zijn, dan gaan we natuurlijk samen op zoek naar een oplossing. 

‘Kan het ook in het Engels?’
Het is geen probleem om de training in het Engels te houden. We gaan er dan wel van uit dat het Engels van alle deelnemers op voldoende niveau is. 

‘Wat als ik niet genoeg tijd heb?’
Ben je al begonnen met een verandering en loop je tegen specifieke hobbels aan? Neem dan contact op: met ons High Level VIP-programma kun je gericht aan de slag om je organisatie succesvol te begeleiden.

Neem contact op

Vul het formulier hieronder in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op. Of bel ons, op 06-22575096 (Yolanda) of 06-22530523 (Yrma) voor een telefonische kennismaking en het bespreken van je vragen. Natuurlijk zit je dan nog nergens aan vast.