Weer op afstand werken: Yeah👍Bleh👎

‘Pfff, ik ben wel klaar met dat online werken op afstand, ik mis mijn collega’s! Uh nou ja, ook wel fijn dat ik nu geen reistijd heb.’ 

Herken je dit dubbele gevoel? Wij horen het regelmatig van klanten. Medewerkers die zo vermoeid zijn omdat ze altijd maar ‘aan’ staan, anderen die zich eenzaam voelen of worstelen om een goede werkplek in huis te vinden. Nadelen van het werken vanuit huis die steeds meer zichtbaar worden. En ook: de opluchting van geen reistijd, een rondje hardlopen of snel een boodschap kunnen doen.

werken op afstand

Voor managers betekent het dat je taken erbij hebt gekregen. Het is immers jouw team, dus hoe zorg je ervoor dat mensen gemotiveerd hun werk blijven doen en dat je team een team blijft? Managers pakken dit meestal zelf op: regelmatig bellen met alle medewerkers, zorgen voor positiviteit, contact, afstemming, troubleshooting… Je hebt er een sociale functie bij gekregen. Hoe graag je dat ook doet, het kost veel tijd en energie. En je weet niet eens of het helpt wat je doet. Je ziet en hoort het kraken in je team.

Wil je hiermee aan de slag? Doe dan nu samen met je team de workshop ‘Werken op afstand’.

Wat managers zeggen

‘Doen! Direct resultaat en het leidt tot goede inzichten’ (Ellen, projectleider)

‘Top dat we nu duidelijke afspraken voor de komende tijd hebben. Zo gaan we vanaf volgende week bijpraten tijdens een online lunch met het management-team.’ (Karel, afdelingsleider)

‘Ik heb met mijn team de workshop gedaan, het was precies waaraan we behoefte hadden: vanaf het eerste moment bruiste het.’ (Eric, manager)

Wil jij ook aan de slag met je team?

Stuur ons dan een mail, of vul het formulier in. Heb je nog vragen? Ook die kun je kwijt in het formulier hieronder.


Je las een blog van Why2. Wil je het delen? Altijd fijn! De buttons staan onderaan deze pagina. Wil je onze blogs met tips voortaan direct in je mailbox ontvangen? Dat is een kwestie van aanmelden.