Masterclasses: Grip op je lockdown

Herken je dat? Je werkt al maanden vanuit huis en hebt je zaken best wel voor elkaar. En toch voel je je onrustig. ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik gemotiveerd blijf? Hoe kan ik mijn situatie veranderen? Hoe blijf ik zichtbaar en werk ik nu aan mijn eigen ontwikkeling?‘.

Kortom: je doet wat je kunt en tegelijkertijd merk je ‘ik heb wat extra’s nodig’. Via onze Masterclasses vind je inspiratie, maak je verbinding met andere professionals en krijg je grip op je werk in deze periode. 

masterclass voor professionals

Geef jezelf een boost met een Masterclass

Doe mee met één van onze Masterclasses en ga samen met andere professionals online aan de slag. Kies een thema of doe ze allemaal voor optimale impact: 

 • Vergroot je grip op je lockdown – en ontdek wat je nog meer kunt doen
 • Blijf gemotiveerd  – ook bij onzekere omstandigheden
 • Zo ben je online ook zichtbaar en oefen je invloed uit
 • Lastige gesprekken voeren – en dan ook nog eens online. 

Meer info over de thema’s vind je hier. Welk thema je ook kiest: je krijgt nuttige tools die je direct in de praktijk kunt toepassen. Daarnaast ontmoet je professionals die dezelfde vragen hebben. 

Voor wie zijn deze masterclasses?

Deze Masterclass is voor elke professional die na maanden op afstand – en vooral alleen – werken behoefte heeft aan inspiratie en tools om je grip op de situatie te vergroten. Je houdt het allemaal wel vol, en je doet je best, maar pfff… je bent toe aan een opsteker en een extra dosis energie. 

Hoe zien de masterclasses eruit?

 • Iedere Masterclass vindt online plaats en duurt 1,5 uur. 
  Voor de start van de Masterclass doen we een interactieve kennismaking. Heb je geen mogelijkheid om daaraan mee te doen? Log dan in op het moment dat de Masterclass start. 
 • We starten de Masterclass met een uitleg over een methode of tool. Daarna pas je dat toe op je eigen situatie, onder meer in break-out sessies. Zo krijg je op interactieve wijze inzicht hoe je de concrete tools kunt inzetten in jouw dagelijkse praktijk. 
 • Achteraf ontvang je heldere hand-outs om een en ander nog eens rustig te kunnen nalezen.
 • We werken met groepen van minimaal 6 deelnemers en maximaal 12 per trainer. Zo ben je er altijd zeker van dat er ruimte is voor vragen, en je voorbeelden van anderen krijgt. 
 • De Masterclasses staan los van elkaar: je kunt je dus inschrijven voor één of meerdere onderwerpen in willekeurige volgorde. 

Hoe werkt het?

 • Stuur ons een mail, vul het vragenformulier hieronder in of bel. 
 • De Masterclass vindt online plaats. Je krijgt vooraf een link voor deelname. 

Wanneer vinden de Masterclasses plaats? 

De komende maand zijn er helaas geen plekken meer voor de Masterclasses. Wil je in april mee doen? Laat het ons weten. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning voor de komende serie. 
Wil je samen met collega’s een in-house Masterclass? Dat kan natuurlijk. Laat het weten en we plannen het voor je.

Hoeveel kost het? 

De kosten zijn € 87 excl. BTW per Masterclass. Wil je alle drie de Masterclasses volgen? Dan zijn de kosten € 225 excl. BTW. Het resultaat? Een energieboost voor jou, grip op je lockdown en motivatie om weer vol energie door te gaan. 

Wat houden de verschillende thema’s in? 

Alle Masterclasses geven je een concrete tool die je direct kunt gebruiken. Bovendien ontmoet je andere professionals. De thema’s toegelicht:

 • Grip op je lockdown
  In onzekere tijden zoals nu hebben we allemaal vragen en zorgen: over je baan, je sociale contacten, je hobby’s. Je doet wat je kan, binnen de beperkingen die er nu eenmaal zijn. Maar ook knaagt dat gevoel dat zegt: ‘Ik wil niet vastzitten, ik mis de mogelijkheden die er waren, ik wil zelf weer meer controle.’
  In deze Masterclass kijk je concreet welke mogelijkheden je hebt om invloed op de situatie uit te oefenen. Na afloop heb je helder in beeld wat je volgende stappen zijn om meer grip op je eigen situatie te hebben.
 • Gemotiveerd blijven – ook bij tegenslag en onzekerheid
  In deze Masterclass duiken we in het thema ‘motivatie’. Wat heb jij nodig om gemotiveerd te blijven, aan welke knoppen kun je draaien? We laten je zien wat de onderliggende sleutels voor motivatie zijn en hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. Na afloop heb je concreet in beeld wat je kunt doen om gemotiveerd te blijven.
 • Zo ben je zichtbaar en oefen je invloed uit
  Op afstand werken maakt je minder zichtbaar voor je collega’s en leidinggevende. Of voor je klanten en andere stakeholders. ‘Tuurlijk: je doet je werk, en haalt de resultaten, maar toch… het is moeilijker om invloed uit te oefenen en zichtbaar te zijn in je organisatie.
  Na afloop van deze Masterclass heb je helder voor ogen wat je kunt doen om zichtbaar te zijn voor die mensen die er voor jouw werk toe doen, en credits te krijgen voor je werk. 
 • Lastige gesprekken voeren – en dan ook nog eens online
  We werken inmiddels al meer dan een jaar online en ook al vind je  thuiswerken helemaal prima, je merkt toch dat je sommige dingen moeilijk vindt. Zo ook lastige gesprekken. Je hebt het voor je uitgeschoven, maar je kan er nu niet meer omheen. Ben je bijvoorbeeld geïrriteerd over het gedrag van je directe collega of heb je de afgelopen maanden ontzettend je best gedaan om alle ballen in de lucht te houden: niet alleen op je werk, maar ook thuis. en weet je niet hoe je dit moet aankaarten? Na afloop van deze masterclass heb je de tools om zo’n gesprek met vertrouwen aan te gaan.

Why2: een kwestie van veranderen

Why2 begeleidt professionals in veranderende  organisaties. We werken daarbij oplossingsgericht, hebben een pragmatische houding en zijn resultaatgericht. En.. we houden van humor. 😉 

FAQ’S

 • ‘Kan ik me ook met meerdere collega’s inschrijven?”
  Tof dat je collega’s ook willen deelnemen! Laten we contact hebben, dan bespreken we de mogelijkheden. We maken graag voor jullie een programma op maat. 
 • ‘Wat als ik niet tevreden ben achteraf?’
  Dat proberen we natuurlijk te voorkomen! Mocht je achteraf toch ontevreden zijn, dan gaan we samen op zoek naar een oplossing. 
 • ‘Kan het ook in het Engels?’
  Dat is geen probleem. Heb jij meerdere professionals in je omgeving die een Masterclass in het Engels willen volgen? Laat het even weten, dan plannen we een Engelstalige Masterclass in.