All I want for Christmas…

Wil jij op een sprankelende manier met je team het jaar afsluiten? Dan is de Why2 Kerst Oplader echt iets voor jou. De Kerst Oplader is een creatieve teamactiviteit, waar je samen met iets heel anders bezig bent dan je dagelijkse werk. 

Hoe ziet zo’n middag eruit? 

De middag bestaat uit twee onderdelen: eerst kijk je samen door een glazen bol,  daarna geniet je samen van een heuse online bierproeverij! 

 • Kijk door een glazen bol naar 2021
  De toekomst voorspellen –  dat zou soms best handig zijn. Dat je al weet wat er gaat komen, vooral om je daarop te kunnen voorbereiden. In deze Team Oplader oefenen jullie op een creatieve manier jullie voorspellende gaven. Jullie fantasie gaat rijkelijk borrelen bij het bedenken van verschillende scenario’s voor 2021 . Samen kijk je door de glazen bol en werk je uit wat je ziet;  welk scenario zal straks werkelijkheid worden?
  Zo zorgt de workshop voor onderlinge verbinding. Dat niet alleen: je bent ook voorbereid op een aantal scenario’s.
 • Online bierproeverij
  Je sluit de Kerst Oplader af met de online bierproeverij van een Rotterdamse duurzame bierbrouwer. De biertjes ontvang je vooraf thuis. En terwijl je proost, geven de brouwers vanuit de brouwerij uitleg over het bier en beantwoorden ze je vragen. 

Waarom een Kerst-team-oplader?

Ok, toch nog de serieuze noot bij deze oplader. Deci & Ryan beschrijven met hun zelfbeschikkingstheorie de drie psychologische basisbehoeften van mensen. Als deze behoeften zijn vervuld, zorgt het ervoor dat je een goed gevoel over jezelf hebt, je goed kan presteren en optimaal gemotiveerd bent. Deze universele behoeften zijn:  

 1. Competentie 
 2. Autonomie 
 3. Verbinding

En weet je wat ons deze dagen opvalt? Bij de meeste teams zijn die eerste twee behoeften wel op orde. Mensen voelen zich competent, zeker nu ze gewend zijn aan het online werken, en hebben vertrouwen in hun kwaliteiten. Ook autonomie -met name op het werk gerelateerd-  is bij de meeste teams naar tevredenheid ingevuld.

Daarmee komen we op de derde behoefte: verbinding. Wat als een rode draad in al onze gesprekken terug komt, is het gebrek aan gevoel van verbondenheid. Teamleden missen hun collega’s, het delen van de smart en en het vieren van de hoogtepunten. En daar geeft de Kerst Oplader een prima invulling aan. 

Toch liever bij elkaar zitten? 

Misschien ben je de online meetings wel helemaal beu. In dat geval kun je ook de Team Oplader doen op locatie. Bij jou op kantoor, of als je écht iets speciaals zoekt: wij hebben een mooie tip! 

Gaaf. Ik wil meer weten 

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Wil je graag met je team een energie-boost rondom een ander thema? Kijk dan hier voor meer inspiratie. Of neem contact op en we bespreken de mogelijkheden. 


Je las een blog van Why2. Wil je het delen? Altijd fijn! De buttons staan onderaan deze pagina. Wil je onze blogs met tips voortaan direct in je mailbox ontvangen? Dat is een kwestie van aanmelden.