Drie manieren om te ontspannen

Jaaa vakantie! Tijd om je accu weer op te laden.
Vakantiegevoel hebben we van jongs af aan meegekregen. Niet naar school hoeven, lekker laat naar bed én ook echt ‘met vakantie’ gaan. Ik wist al dagen van te voren dat we met vakantie gingen; mijn ouders liepen dan gestrest door het huis. Druk bezig met een waslijst aan klussen die nog moesten worden gedaan, voordat het grote genieten kon beginnen. Op ons vakantieadres aangekomen, waren mijn ouders soms de eerste dagen letterlijk ziek. De accu was leeg…

Laad je accu op

Binnenkort gaan ook wij onze accu opladen. Dit is voorlopig ons laatste blog, we gaan met zomerreces! Al zal dat op een heel andere manier zijn dan gebruikelijk, in verband met Corona.  Toch is het belangrijk om de spanning te ontladen en nieuwe energie op te doen – juist nu!

Volgens Paul Verhaege, hoogleraar klinische psychologie, kan spanning ervoor zorgen dat je ziek wordt, mentaal of fysiek. Dus…gaan we ontspannen. Maar hoe doe je dat dan? Hoe zorg je ervoor dat je ontlaadt?

Drie manieren om te ontspannen

Volgens Verhaege zijn er drie manieren om je te ontspannen:

  1. Lichamelijk
    Denk hierbij zo breed mogelijk, alles waarbij je lichaam betrokken is. Sommigen ontspannen door te gaan sporten of dansen. Voor anderen zal dit zijn door te luieren, mediteren of door yoga.
  2. Mondeling
    Spreken en je uitspreken is de tweede manier. Een goed gesprek met een glas wijn doet wonderen. 😉
  3. Creatief
    Kunst geeft de laatste manier om spanning te ontladen. Dit kan zijn doordat je zelf kunst creëert, of door te genieten van kunst van een ander. Ook hier kan je kunst breed zien. Wij genieten bijvoorbeeld allebei van de natuur met prachtige landschappen en vergezichten.
manieren om te ontspannen

Onze plannen

Naast het ontspannen gaan wij ons voorbereiden op het najaar.  Zo leggen we de laatste hand aan onze training ‘Leiderschap in Transitie’. Een training waarin je als leidinggevende tools leert inzetten om met vertrouwen jouw team mee te nemen in de organisatieverandering.  Ook werken we aan een workshop ‘Werken op afstand’ dat je samen met je team kunt volgen. Benieuwd? Schrijf je in op de nieuwsbrief ‘That’s Why’ en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wij wensen je een ontspannen vakantie. 


Je las een blog van Why2. Wil je het delen? Altijd fijn! De buttons staan onderaan deze pagina. Wil je onze blogs met tips voortaan direct in je mailbox ontvangen? Dat is een kwestie van aanmelden.