Samen anders werken

Je leest het in bladen, ziet het in de tijdlijn op LinkedIn en hoort het op NOS: ‘We houden afstand, reizen anders en werken anders.’
Blijft dit zo? Stel dat het zo is, hoe zorg je dan dat je samen anders kan werken? Ontdek het met ons spel ‘Samen anders werken’. Meld je kosteloos aan voor de laatste try out plaatsen!

Steeds meer directies denken na over de vorm waarin ze na Corona willen werken. Dat zie je in grote internationale organisaties zoals Facebook en Twitter, waar werknemers voortaan vanuit huis kunnen werken. Ook in Nederland is die beweging nu versneld gaande. De Coalitie Anders Reizen met 50 grote Nederlandse deelnemende organisaties, pleit voor thuiswerken als norm. Andere organisaties werken weer ‘anders’, zij werken met een A en B team, die afwisselend  op kantoor zijn. En ook minister Van Nieuwenhuizen wil de bekende 9 tot 5 kantoor – mentaliteit veranderen.

Tegelijkertijd horen we twijfels: hoe gaan we dan concreet anders werken met elkaar? 

In de eerste weken na de lockdown bleven in teams veel onderwerpen onbesproken: in de hectiek van de crisis was dat ok. Nu we langer zo werken, komen die onderwerpen weer naar boven. Hoe betrek je elkaar en blijf je een team? Hoe geef je feedback, hoe vier je elkaars successen als je tijd- en plaats-onafhankelijk werkt? Nu online vergaderen en thuiswerken de standaard lijkt te worden, wil je ook de manier van samenwerken onder de loep nemen. Teams hebben behoefte aan nieuwe werkafspraken, aan verbinding met elkaar en heldere communicatie. En dat is lastig, want ja, hoe doe je dat online? 

samen anders werken

Precies daarvoor hebben wij de workshop ‘Samen anders werken’ ontwikkeld. Op een overzichtelijke manier ga je met je team, afdeling en manager aan de slag. Je staat stil bij gewoontes en afspraken die jullie willen of moeten veranderen en geven hieraan concreet vorm. Zo hebben jullie na het spel heldere afspraken en duidelijkheid over de samenwerking. De eerste reacties die we terugkrijgen zijn zeer positief, dus neem de kans en ga aan de slag!

Wil jij het spel ook spelen? Meld je nu aan en neem kosteloos deel aan de laatste try-out van de workshop ‘Samen anders werken’.

Je las een blog van Why2. Wil je het delen? Altijd fijn! De buttons staan onderaan deze pagina. Wil je onze blogs met tips voortaan direct in je mailbox ontvangen? Dat is een kwestie van aanmelden.