Gezocht: houvast!

Vandaag spraken wij met manager Niels over zijn werk.  Zijn bedrijf heeft de koers omgegooid, als gevolg van de wereldwijde Corona maatregelen. Niels is de afgelopen weken met deze veranderde koers aan de slag gegaan. In het begin zag hij – hij droeg toen de groene hoed (zie onze blog van vorige week) – vooral kansen en mogelijkheden. Maar nu botst hij toch op twijfels en weerstand, zowel bij hemzelf als bij zijn team.

Ja, hij staat achter de nieuwe koers, die is nodig.
Maar of dit het antwoord is op de Corona situatie? Hij weet het niet.
En wat dit betekent voor zijn team? Hij weet het niet.

houvast nodig in tijdens van onzekerheid en vragen

Op zoek naar houvast

Zijn we niet allemaal net als Niels? We zijn massaal op zoek naar antwoorden en houvast. En niemand die het antwoord heeft. Hoeveel moet je aanpassen en organiseren om weer rendabel te zijn? Om je team mee te nemen in deze onzekere tijd vol veranderingen? Om weer met een tevreden gevoel je dag af te sluiten?

We weten het gewoon niet. Het maakt ons onzeker.

Deze onzekerheid kan je verlammen. En door angst schakel je juist je prefrontale cortex uit, het gebied in de hersenen waarmee je vooruit kijkt en problemen oplost.

Tips voor leidinggevenden

Dus hoe ga je als manager hiermee om? Hoe functioneer je in een tijd van onzekerheid en neem jij je team mee? We geven je alvast wat inzichten die je direct kunnen helpen:

  • Wat je voelt is normaal, we hebben het allemaal. 
  • Accepteer je eigen onzekerheid. En onthoud: niemand heeft hét antwoord.
  • Ga aan de slag en bepaal samen met je team stappen die jullie nu helpen.
  • Mail ons, wij helpen jou en je team om met de veranderingen om te gaan!

Tip

Volgende week introduceren we een workshop om met je team de (hernieuwde) bedrijfswaarden te bespreken. Het biedt concrete handvatten hoe jullie je werk(plek) kunnen inrichten – ook op afstand. Dus houdt dit blog in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief. 

houvast uit de nieuwsbrief van why2

Meer weten over werken op afstand? 


Je las een blog van Why2

Why2 geeft training en coaching aan organisaties in verandering. Wil je onze blogs niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief: ‘That’s why’! Dan ontvang je (ongeveer) een keer per maand een overzicht van de blogs van de afgelopen maand. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.